top of page

Ajankohtaista

2.7.2021

Elinvoimaa vesireiteistä -hanke pitää
ideointityöpajan Tuusniemellä 10.7.

 

Elinvoimaa vesireiteistä -hanke esittäytyy ja kerää ihmisiä keskustelemaan Luostaritien markkinoilla Tuusniemen Kosulassa lauantaina 10.7. klo 10 - 14. Hanketta ovat tuolloin esittelemässä hanketyöntekijät Mikko Keinonen ja Jyrki Knuutinen. Tilaisuudessa on mahdollisuus kuulla lisää hankkeesta, tuoda esille omia toiveita, ongelmia tai hankeideoita ja osallistua yleiseen kehittämiskeskusteluun.

1.7.2021

Mikko Keinonen Vesireiteistä elinvoimaa -hankkeen ruoriin

 

Pro Järvi-Suomi ry:n hallitus päätti, että yhdistyksen puheenjohtaja Mikko Keinonen tulee hankevastaavaksi Vesireiteistä elinvoimaa -hankkeeseen sen loppuajaksi. Näin hän jatkaa liikenneonnettomuudessa kuolleen Tuomo Riihimäen työtä. Toisena hanketyöntekijänä jatkaa Jyrki Knuutinen.

24.6.2021

Tuomo Riihimäki in memoriam

Pro Järvi-Suomi ry:n varapuheenjohtaja, perustajajäsen ja kantava voima Tuomo Riihimäki menehtyi auto-onnettomuudessa Jännevirran sillalla torstaina 24. kesäkuuta. Onnettomuuden syytä ei vielä tiedetä, mutta todennäköisenä syynä pidetään sairaskohtausta. Tuomo oli kuollessaan 59-vuotias.
 

Tuomon poismeno jättää ison aukon sekä Pro Järvi-Suomi ry:hyn että Vehmersalmen kyläyhteisöön. Tuomo oli kummassakin hyvin aktiivinen kehittäjä ja toimija, luova ideoija ja analyyttinen ajattelija.


Vehmersalmella Tuomo piti yllä vanhemmiltaan perimäänsä Vehmer-Puotia, joka oli kyläläisten kohtauspaikka ja merkittävä hermokeskus myös Pro Järvi-Suomi ry:n toiminnan kannalta. Vehmersalmelle hän palasi kymmenisen vuotta sitten Walesistä, missä hän ehti hankkia kaksi akateemista loppututkintoa, joista toisen aiheena oli science fiction. Virallisesti Tuomo oli koulutukseltaan tulevaisuudentutkija.

Jäämme kaipaamaan hyvää ystävää ja työtoveria. Toivomme Tuomon omaisille voimia ja jaksamista suruun.

20.6.2021

Elinvoimaa vesireiteistä -hanke pitää
​ideointityöpajan Heinävedellä 1.7.

 

Elinvoimaa vesireiteistä -hanke esittäytyy ja kerää ihmisiä keskustelemaan henäveden kesän ensimmäisellä iltatorilla 1.7. klo 17 - 19.30. Hanketta ovat tuolloin esittelemässä hanketyöntekijät Tuomo Riihimäki ja Jyrki Knuutinen. Tilaisuudessa on mahdollisuus kuulla lisää hankkeesta, tuoda esille omia toiveita, ongelmia tai hankeideoita ja osallistua yleiseen kehittämiskeskusteluun.

2.6.2021

Elinvoimaa vesireiteistä -hanke pitää
​ideointityöpajan Vehmersalmella 13.6.

 

Elinvoimaa vesireiteistä -hanke esittäytyy ja kerää ihmisiä keskustelemaan Vehmer-Puodin terassille sunnuntaina 13.6. klo 10 - 14. Hanketta ovat tuolloin esittelemässä hanketyöntekijät Tuomo Riihimäki ja Jyrki Knuutinen. Tilaisuudessa on mahdollisuus kuulla lisää hankkeesta, tuoda esille omia toiveita, ongelmia tai hankeideoita ja osallistua yleiseen kehittämiskeskusteluun.

6.5.2021

Pro Järvi-Suomi ry valitsi uuden hallituksen

 

Pro Järvi-Suomi ry valitsi vuosikokouksessaan uuden hallituksen. Mukaan saatiin paljon uusia toimijoita ja sitä myötä järjestölle sekä maantieteellistä kattavuutta että monipuolista osaamista. Uusi hallitus on:

Mikko Keinonen, pj (Heinävesi)

Tuomo Riihimäki, vpj (Vehmersalmi)

Mikko Koistinen (Tuusniemi)

Perttu Mutka (Joensuu)

Jari Somero (Mikkeli)
Ari Turunen (Helsinki)

Kaija Villman (Varkaus)

Kari-Matti Vuori (Lappeenranta)

Varalla:

Jyrki Knuutinen (Vehmersalmi)

Jarkko Kääriäinen (Kuopio)

9.4.2021

Vuosikokous lähestyy

 

Pro Järvi-Suomi ry pitää vuosikokouksen ke 28.4.2021 klo 18. Kokous pidetään virtuaalisesti Zoomin välityksellä ja siihen pääsee osallistumaan tästä linkistä:

 

https://us02web.zoom.us/j/84913675064?pwd=VXFWWXZmcHdpMWpaQmxNSlhPZzd5UT09  

Vuosikokouksessa valitaan uusi hallitus, ja käsitellään muut sääntömääräiset vuosikokousasiat.

1.9.2020

Elinvoimaa vesireiteistä -hanke alkaa

 

Pro Järvi-Suomi ry on saanut Kalakukko ry:n myöntämän leader-rahoituksen Vesireiteistä elinvoimaa -esiselvityshanketta varten. Hankkeen kohdealuetta ovat Vehmersalmi, Tuusniemi ja Heinävesi, ja sen tarkoitus on luoda pohjaa myöhemmin toteutettavalle luonnonvarakeskus LUKE:n vihreän talouden hankkeelle. Hankkeiden tavoitteita ovat: 

 • Kiinnitetään asukkaiden huomio paikallisiin vahvuuksiin, kuten luonnonvaroihin ja henkilöresursseihin, ja autetaan kehittämään niiden pohjalta uusia elinkeinoja ja palveluita.
   

 • Kehitetään kestävää elinkeinotoimintaa, joka on niin monipuolista, että se takaa toimeentulon läpi vuoden.
   

 • Luodaan myönteinen visio, joka voimaannuttaa ja motivoi edistämään kyläyhteisön hyvinvointia ja elinvoimaa.
   

 • Vahvistetaan uskoa tulevaan ja asetetaan yhteiset tavoitteet, mikä vähentää vastakkainasettelua ja helpottaa yhteistä kehittämistä.
   

 • Sitoutetaan päättäjät alueiden kestävään kehittämiseen.

Vesireiteistä elinvoimaa -hanketta vetävät Tuomo Riihimäki ja Jyrki Knuutinen.

elinvoimaa vesireiteistä.jpg
elinvoimaa vesireiteistä.jpg
elinvoimaa vesireiteistä.jpg
elinvoimaa vesireiteistä.jpg
elinvoimaa vesireiteistä.jpg
tuomo riihimäki muotokuva.jpg
bottom of page